Banda Ariba

Spread the love

Banda Ariba

Curaçao is verdeeld in 2 gebieden: Banda Ariba en Banda Abou. Banda Ariba is het Oostelijke deel van het eiland terwijl Banda Abou het Westelijke deel van het eiland is. Ongeveer in het midden ligt Willemstad, de hoofdstad van het eiland.

Hier tref je veel bekende vakantieparken aan en niet voor niets. In deze regio vind je fraaie stranden, zoals Jan Thiel en Seaquarium Beach en toeristische trekpleisters. Bezoek bijvoorbeeld de Struisvogelfarm, de Aloe Vera plantage, of Windsurfing Curaçao. Ook kun je gaan winkelen bij Eden Shopping Center.

Eden Shopping Centre - Banda Ariba
Eden Shopping Centre – Banda Ariba

In dit deel van het eiland gaat de toeristische ontwikkeling het hardst: naast de bestaande hotels en bungalowcomplexen wordt veel nieuw gebouwd en het aantal buitenlanders dat hier een 2e huis hebben gekocht, is de laatste jaren explosief gestegen. Wijken zoals Bottelier, Jan Sofat, Vista Royal, Brakkeput Abou en Brakkeput Ariba liggen allemaal in dit gebied.

 

Huis kopen of huren op Banda Ariba?

Op deze website vind je alle woningen die momenteel beschikbaar zijn. Tussen de listings staan ook commerciële mogelijkheden, voor de ondernemers onder ons.

Op vakantie op Curaçao?

Voordat je een huis koopt op Curaçao adviseren we je om tijdens een vakantie de verschillende wijken goed te verkennen. Je kunt het beste testen of je graag op Curaçao wilt wonen door een particuliere woning te huren tijdens je vakantie. Kijk hier voor de mogelijkheden op Curaçao.