Banda Abou

Spread the love

Banda Abou

Curaçao is verdeeld in 2 delen door de lokale bevolking, Banda Ariba en Banda Abou. Banda Ariba betekent “boven kant” en Banda Abou “beneden kant”. Deze termen hebben betrekking op de geografische plaatsing op het eiland. Banda Ariba bevindt zich aan de oostelijke kant van het eiland en Banda Abou is aan de west kant van Curaçao.

Het grootste deel van de bevolking van Curaçao woont in Banda Ariba (oostzijde), Banda Abou is minder bevolkt en beschikt ook over de beste en mooiste stranden van Curaçao. Deze regio is gevuld met kleine, witte, pittoreske stranden met turquoise gekleurde zee waar je de bodem van de zee kan zien. Sommige stranden worden veel bezocht, andere stranden zijn meer afgelegen.

Wanneer u naar Banda Abou, gaat is het zeker aan te bevelen het strand Knip Grandi (Groot Knip) te bezoeken. De stranden hier zijn ook uitermate geschikt om te snorkelen. Je ziet veel vis en kleuren voorbij komen tijdens het snorkelen langs de rotswanden.

Uitzicht vanaf de top van de Christoffelberg
Uitzicht vanaf de top van de Christoffelberg

Uiteraard is er meer te zien dan alleen mooie stranden. De Nationale Natuurpark, Christoffel Park, is gelegen op het meest westelijke deel van het eiland. Niet ver van het Christoffel Park is natuurpark Shete Boca met de Boca Tabla. Daar kun je genieten van de hoge golven die al duizenden jaren neerslaan tegen de rotsachtige noordkant van Curaçao waardoor mooie grotten ontstaan zijn.

Op dit deel van het eiland vind je een supermarkt, diverse toko’s en een tankstation maar de meeste mensen gaan naar Willemstad voor hun wekelijkse inkopen.

Banda Abou is een heerlijke plaats om te wonen als u houdt van natuur en rust.

 

Huis kopen of huren op Banda Abou?

Op deze website vind je alle woningen die momenteel beschikbaar zijn. Tussen de listings staan ook commerciële mogelijkheden, voor de ondernemers onder ons.

Op vakantie op Curaçao?

Voordat je een huis koopt op Curaçao adviseren we je om tijdens een vakantie de verschillende wijken goed te verkennen. Je kunt het beste testen of je graag op Curaçao wilt wonen door een particuliere woning te huren tijdens je vakantie. Kijk hier voor de mogelijkheden op Curaçao.

Bewaren