Sint- Christoffelberg beklimmen

Spread the love

De Sint- Christoffelberg is met 372 meter de hoogste berg van Curaçao. Ik ben zelf erg fan van hiken en ik geniet graag van de natuur, dus heb ik besloten om de Christoffelberg te beklimmen. Voordat ik aan deze klim zou beginnen heb ik hier en daar wat informatie op het internet gelezen. Het is belangrijk dat je zo vroeg mogelijk in het park bent. Naarmate het later wordt, wordt het namelijk steeds warmer. En geloof me, het kan heel warm worden zo boven op een berg. Het park is geopend van 6.00 uur tot 15.00 uur, maar let wel op na 10.00 uur mag je de berg niet meer beklimmen, omdat het dan te warm wordt.

Het was zondagochtend en we hadden besloten dat we om 7.00 uur aan de klim wilden beginnen. Natuurlijk liep dat allemaal ietsjes uit, doordat er een ongeluk was gebeurt op de weg richting de berg, moesten we nog een half uur extra lopen voordat we de klim richting de top naar de berg konden beginnen.

Uiteindelijk waren we bij het pad aangekomen om 7.40 uur op dat moment was het al super warm. Het pad wordt gemarkeerd met gele pijlen van graffiti op bomen en stenen, zodat je die weg blijft aanhouden bij het beklimmen van de berg. Het pad begint met kleine steentjes en naar mate je hoger komt worden de stenen steeds groter. Goede schoenen aantrekken is dus een must!

De ochtend dat ik aan de klim begon had het flink geregend dus het was ook nog eens erg glad. Door de regen was het ook erg benauwd en de muggen komen dan ook volop tevoorschijn. Gelukkig had ik een lange broek (legging) aangetrokken dus daar konden ze me gelukkig niet prikken. Ook is het raadzaam om een insectenspray mee te nemen en op z’n minst 2 liter water!! Ik had 1,5 liter water meegenomen en die had ik op de heenweg al bijna helemaal opgedronken, oeps haha.

Deze beestjes kom je ook regelmatig tegen 🙁

Eenmaal op de helft van de klim kwam ik er toch achter dat ik het een klein beetje had onderschat. Het is echt een hele zware en heftige klim, vooral de laatste meters naar het topje van de berg was echt gewoon klimmen met handen en voeten! Ik vond het zelfs een beetje gevaarlijk, omdat er nergens veiligheidsmaatregelen waren getroffen. Maar het uitzicht vanaf het topje van de berg, wáááúúúúw! Echt adembenemend mooi, soms vergeet je namelijk even dat je op een eiland zit… Maar wanneer je op het puntje van de berg zit zie je de noordkust aan je linkerkant en de zuidkust aan je rechterkant. De klim naar boven duurde ongeveer 1,5 uur met een aantal tussen stopjes. Ik was zóóó blij dat ik eindelijk boven was, maar ja toen moesten we natuurlijk ook weer naar beneden haha.

Het was echt zo’n mooie ervaring en het voelde ook echt alsof ik een hele prestatie had verricht. Het is zeker een aanrader om de berg een keertje te beklimmen. Het prachtige uitzicht is het meer dan waard!! En het gaat natuurlijk niet alleen om de eindbestemming, maar ook om de reis er naartoe 😉

TIP: Als je werkt of stage loopt in Curaçao dan krijg je korting op je kaartje! Neem een kopie mee van je begin en einddatum van je contract en laat deze bij de kassa zien, dan betaal je slechts 5 gulden. De normale entree kost je 25 gulden.