The Blue Room Cave

Spread the love

Als je van een echt avontuur houdt en van snorkelen dan kan de Blue Room Cave op Curaçao je natuurlijk ook niet ontgaan. De Blue Room is een grot achter/onder een rots waar je in kunt snorkelen en waar de grot helemaal blauw kleurt door het kleine beetje zonlicht dat naar binnen schijnt. Je kunt er echter alleen komen door middel van een boot of iets dergelijks en daarom heb ik bij Adrenaline tours een super leuke trip geboekt ‘Blue Room and Beach Tour of Curaçao by Speedboat.

Playa Daaibooi

We verzamelden om 10.00 uur s ochtends op het strandje in Daaibooi. Echt een prachtig strand by the way. We kregen eerst een korte uitleg over de trip die we gingen maken. Daarna gingen we met volle speed langs de kust van Curaçao. Af en toe stopten we langs verschillende stranden, waar we dan een klein geschiedenis lesje kregen van onze tour guide, erg interessant om te horen over de geschiedenis van Curaçao en de gebeurtenissen op verschillende stranden. Bepaalde stranden hebben met de tijd ook een andere naam gekregen om op die manier de gruwelijke gebeurtenissen te verbergen en misschien wel te laten vergeten.

Playa Hulu

Uiteindelijk aangekomen bij de Blue Room Cave werd het toch wel even spannend. De tour guide nam het voortouw en gaf ons duidelijke instructies om de Blue Room op een veilige manier te betreden. Je moet namelijk van buitenaf onder een rots door zwemmen om de Blue Room te bereiken. Uiteindelijk toen we binnen in de grot waren kon ik me ogen niet geloven. Het was zo mooi en zo bijzonder om die prachtige blauwe kleur in die grot te bewonderen. Echt een ervaring op zich!
Na de Blue Room mochten we nog 1 voor 1 van een cliff afspringen, net boven op de rots van de Blue room, wat ook erg leuk was.

Onder deze rots vind je de blauwe kamer

Doordat de tour guide van ons had vernomen dat we enorme fans waren van snorkelen, nam hij ons nog mee naar een super mooi koraal rif langs de Black Sand Beach, ook wel Playa Santu Pretu genoemd. Ik heb nog nooit zulk mooi koraal gezien, wauw dat was echt zóóó cool!

Om 13.50 uur waren we weer terug aangekomen op het strandje Daaibooi. We hadden echt een fantastische trip gehad! Ik heb echt zo erg genoten van de tour met de speedboat, het prachtige snorkel gebied rond om Playa Santu Pretu en natuurlijk de magische blauwe kamer! Dit is echt een aanrader voor als je een echte snorkel fan bent! Zelf heb ik nog nooit zulk mooi koraal gezien als bij Playa Santu Pretu/ Black Sand Beach, dus dat is zeker een keertje de moeite waard.

Playa Cas Abou
” Blue Room and Beach Tour of Curaçao by Speedboat by Adrenaline Tours Curaçao kost $ 110 dollar per persoon”