Vakantie verhuur van jouw woning op Curacao

Spread the love

Maximaal rendement op vakantie/ korte termijn verhuur!

Steeds meer Nederlanders besluiten om hun geld te beleggen in vastgoed in Curacao. De onroerend goed prijzen zijn de laatste jaren wel gestegen maar niet in hetzelfde tempo als in Nederland. Veel mensen nemen een tweede hypotheek op hun Nederlandse woning en kopen daarmee een prachtige vakantiewoning op ons mooie eiland.

De aangekochte woningen kunnen worden gebruikt:

  • als vakantiewoning voor eigen gebruik
  • voor lange termijn verhuur
  • voor vakantieverhuur / korte termijn verhuur.

Vooral deze laatste optie is momenteel bijzonder populair omdat korte termijn verhuur belangrijke voordelen heeft zoals:

  • hoger rendement voor de eigenaar dan bij lange termijn verhuur
  • eigenaar kan de woning gedurende het jaar ook zelf gebruiken

Met popular online platforms als AirBnB en VRBO is het eenvoudig om je woning online te zetten om zo boekingen te genereren. Ook betalingen van de gasten aan de eigenaar verlopen via online websites. So far, so good.

Een nadeel van vakantieverhuur is dat het veel arbeidsintensiever is dan lange termijn verhuur. Ook moeten veel diensten ter plekke geleverd worden zoals het in- en uitchecken van gasten, schoonmaak en onderhoud. Daarom is een professionele beheerder voor je woning erg belangrijk. Een goede beheerder is altijd voor jou en voor je gasten bereikbaar en regelt alles vanaf het boeken van de woning tot en met de eind-schoonmaak. Zo kunnen je gasten van een fijne vakantie genieten en hoef jij niet steeds bezig te zijn met de details.

Vakantiewoning in Curacao

Denk je erover om een woning te kopen voor vakantieverhuur dan volgen hieronder enkele tips:

1. Begin altijd met ‘due diligence’. Het is belangrijk om te checken of het toegestaan is om de woning korte termijn te verhuren. Bij veel resorts en appartementen complexen op Curacao verbieden regels binnen de statuten van de Verenigingen van Eigenaren verhuur voor korte termijn. Het is dus erg belangrijk om dit vooraf uit te zoeken. 

2. Behandel en beheer je woning als een bedrijf. Houd de kosten van de woning goed bij; maak overzichten van boekingskosten, hulpprogramma’s en hypotheek betalingen. Denk ook aan afschrijvingen en onderhoudskosten. 

3. Wanneer je je woning op meerdere websites adverteert, zorg dan voor een koppeling van de kalenders van de diverse sites om dubbele boekingen te voorkomen. Wanneer je een klant af moet zeggen vanwege een dubbele boeking kan dit resulteren in slechte reviews en daardoor minder toekomstige boekingen. Je kan op sommige boeking sites aangeven dat je een boeking pas accepteert na goedkeuring maar dan moet je wel continu bereikbaar zijn om snel te antwoorden. 

4. Wil je wel goed rendement maken op je vakantiewoning in Curacao maar ben je minder geïnteresseerd in de dagelijkse werkzaamheden die hierbij horen? Zoek dan  een goede beheerder voor je woning. Curacao kent veel eenmanszaken die een paar woningen beheren en maar enkele professionele bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn. PMI Curacao is zo’n bedrijf, zij verzorgen alles omtrent je gasten en jouw woning van A tot Z. Als eigenaar ontvang je elke maand een volledig financieel overzicht en je inkomsten.

Meer weten? Kijk op de website van PMI Curacao.

Op zoek naar een vakantiewoning op Curacao als investering? 

Kijk voor een overzicht van het volledige aanbod op www.realestate-curacao.com