Over deze Blog

Spread the love

Over deze blog

 ‘Huis kopen Curacao’ is een blog vol met belangrijke informatie voor mensen die naar Curacao willen verhuizen.  

Als je van plan bent om te verhuizen naar Curacao en je hebt allerlei vragen dan heb je de juiste blog gevonden. Op deze pagina geven we informatie over hoe dingen geregeld zijn en ook over hoe het is om op Curacao te wonen.

Het probleem dat veel mensen hebben:

Voordat je naar Curacao verhuist wil je weten of er goede scholen zijn voor je kinderen, hoe je hier werk kunt vinden, wat er allemaal te doen is, welke wijken veilig en leuk zijn en hoe je bijvoorbeeld een bouwvergunning aanvraagt. Helaas hebben nog lang niet alle bedrijven op Curacao een uitgebreide website met informatie over hun producten of dienstverlening en ook de websites van de overheid bevatten niet alle informatie die je graag wilt.
Vandaar dat we met deze blog proberen om informatie te geven over allerlei zaken waar je mee te maken krijgt als je gaat verhuizen naar Curacao. Staat je vraag er niet bij, stuur dan een kort berichtje en we zullen er een blog over schrijven.

Onder de titel Wonen op Curacao vind je blogs die gaan over het leven hier. Onderwerpen zoals scholen op Curacao, activiteiten in het weekend, events, supermarkten enz. kun je hier teruglezen.

Onder de titel Investeren op Curacao heb ik de blogs verzameld die gaan over meer zakelijke onderwerpen zoals het aanvragen van een bouwvergunning op Curacao, het starten van een eigen zaak op Curacao, belastingen en vergunningen en het vinden van een baan op Curacao.

De blog wordt geschreven door Margriet Vervoord, moeder van 3 kinderen met een eigen zaak en 10 jaar woonervaring op Curacao, een uitstekende ervaringsdeskundige dus, die je graag verder helpt.

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op

P.S. Laat het ons weten als je een link tegenkomt die niet meer werkt. We zullen het dan meteen corrigeren. Danki!

——————————–

Hieronder mijn eerste blog van april 2014:

Waarom een blog over wonen in Curacao?

 
Curacao  

Toen wij in 2005 vanuit Nederland naar Curacao verhuisden deden we dat met 3 kleine kinderen, een container vol huisraad en tientallen vragen in ons achterhoofd. Vragen als

– waar vind ik een goede huisarts op Curacao voor mijn kinderen?
– waar kan ik een ziektekosten verzekering afsluiten?
– waar vind ik de burgerlijke stand om me in te schrijven?
– op welk deel van het eiland wil ik wonen en hoe vind ik een leuke woning?
– waar kan ik het beste een auto kopen op Curacao en is mijn rijbewijs hier geldig?
– hoe start ik een eigen bedrijf op Curacao?
– bij welke bank kan ik het beste een rekening openen?
– waar regel ik internet en een abonnement voor mijn mobiele telefoon?
– welke school biedt Nederlandstalig onderwijs op Curacao?

Zoals je zult begrijpen waren sommige vragen eenvoudig te beantwoorden toen we eenmaal op het eiland woonden en zelf op onderzoek uitgingen. Andere dingen werden pas na lange tijd duidelijk.

We kenden niemand op het eiland toen we hier kwamen wonen en nog maar weinig bedrijven in Curacao hadden een website dus het was echt een ouderwetse zoektocht met de auto van hot naar her. Veel vragen stellen aan moeders op het schoolplein en vaak gestuurd worden van het kastje naar de muur….maar uiteindelijk is alles gelukt.  

 
Handelskade in Willemstad

We wonen nu bijna 9 jaar op dit zonnige eiland en vinden het heerlijk. Via mijn werk op het grootste makelaarskantoor van het eiland kom ik bijna dagelijks in aanraking met mensen die naar Curacao willen verhuizen. Mensen die antwoorden zoeken op dezelfde vragen als ik destijds. Vandaar dat ik heb besloten een blog te beginnen.

Met deze blog wil ik informatie geven over zaken waarmee je te maken krijgt tijdens en na je verhuizing van Nederland naar Curacao.

Ik zal een paar keer per week een nieuwe blog toevoegen over allerlei zaken. Van de Pensionado-regeling tot de onroerend goed belasting, van de scholen met Nederlandstalig onderwijs tot de beste stranden om te bezoeken.

Tot gauw!!
Margriet