Ostrich Farm Curacao

Spread the love

De struisvogel boerderij is erg leuk om een keer bezocht te hebben. Het is gelegen aan de weg waar de Aloë Vera plantage zich bevindt en Serena’s art Factory waar de enige echte beroemde Chichi’s gemaakt worden. Als je de Ostrich farm gaat bezoeken is dit ook zeker een aanrader om er een leuk dagje uit van te maken.

De struisvogel boerderij is openbaar voor iedereen. Je hebt er een restaurant waar je diverse struisvogel gerechtjes kan proberen. Uiteraard kan je ook een vegetarisch, vis of vlees gerechtje bestellen. Daarnaast heb je er ook een super leuke souvenir winkel waar je verschillende souvenirtjes kunt kopen. Zo kun je bijvoorbeeld ook een versierd echt struisvogel ei kopen! De veren van de struisvogels mogen ze helaas niet meer verkopen in verband met de vogelziekte. Neem je wel zoiets mee in je koffer als je bijvoorbeeld weer terug gaat naar Nederland dan kan je daar zelfs een boete voor krijgen, dus daar zou ik wel even mee uit kijken!!
Voor kinderen is er ook een klein speeltuintje en een grote kooi waar onder andere aapjes en schildpadden in zitten en een andere kooi waar je super mooie papegaaien kan zien. Ook is er een uitkijk post waarvan je van bovenaf de boerderij kan bezichtigen.

Als je de struisvogels van dichtbij wilt bewonderen en ze wilt voeren, dan kan je een safari tour plannen. Je kan de safari tour boeken via het internet of bij aankomst. De safari tour is zeker de moeite waard! Hierin wordt er van alles uitgelegd over de verschillende struisvogels, erg interessant dus doen zou ik zeggen! De safari tour duurt ongeveer 45 minuutjes. Ook worden er foto’s gemaakt terwijl je de struisvogels aan het voeren bent, deze kan je later kopen in de souvenirshop (zelf mag je trouwens ook met je camera foto’s maken). Tijdens de tour kan je ook 2 reusachtige krokodillen spotten. Aan het einde van de safari tour mag je nog op een echt struisvogel ei gaan staan, hiermee kan je ook op de foto. De tour guide was een echte entertainer en maakte er een leuke safari van. Een echte beleving dus!

Een safari tour kost $17 voor een volwassenen en $13 voor een kind