Klein Curaçao

Spread the love

Wanneer je op Curaçao bent kan Klein Curaçao je natuurlijk ook niet ontgaan. Klein Curaçao is, zoals de naam het al een beetje verraad, erg klein. Er wonen misschien maar 5 mensen op het eiland. Je hebt er een paar palapas staan met picknicktafels, een paar huisjes, een aangespoeld scheepswrak en de beroemde vuurtoren. Zeker als je een fan bent van snorkelen dan is dit de perfecte plek om naar toe te gaan!

Met de Catamaran van de Bluefinn Charters naar Klein Curacao

Het is een perfecte dag besteding als je even lekker wilt relaxen met je familie en/of vrienden. Ik ben deze dag met de Catamaran van BlueFinn Charters mee geweest. We verzamelde zaterdag ochtend om 8.00 uur ochtends op Zanzibar in Jan Thiel. Iedereen werd netjes omgeroepen en begeleid naar een plekje op de boot. Hierna gaf de captain een korte introductie om de dag zo gezellig en veilig mogelijk te laten verlopen en daarna was het eindelijk zover om te gaan varen naar het prachtige Klein Curaçao!

De heenreis was fantastisch, maar ook erg heftig! Je kan voor op de netten van de boot liggen, maar pas wel op want je kan nat worden!! Wat natuurlijk helemaal niet erg is, want je bent ook zo weer droog. De zee was die dag erg onrustig, dus je raad het al… Er werden een aantal mensen behoorlijk zeeziek, maar gelukkig schoten de bemanningsleden al snel te hulp. Ze gingen rustiger varen en gaven je een apart plekje achter op de boot met een glaasje water, waardoor de mensen zich al gauw beter voelde. Dit gebeurt meestal alleen op de heenreis. Op de terugreis is de zee altijd rustig en kan je zelfs dolfijnen spotten als je geluk hebt!

Eenmaal aangekomen op Klein Curaçao kon ik me ogen niet geloven! De overgang van het donkerblauwe water in het helder lichtblauwe water was zo ongelofelijk mooi. Nadat de boot was aangelegd, mochten we ervoor kiezen om het water in te springen vanaf de boot of met een klein bootje naar het eiland te varen, zodat je op het eilandje je spullen uit kon stallen. Ook had je de mogelijkheid om een snorkel-setje te lenen op de boot. Allemaal super geregeld dus! Bij aankomst begon het bemanningspersoneel direct met het voorbereiden van de lunch en gooide hier en daar wat etensrestjes in het water, zodat je prachtige zee schildpadden kan bewonderen en zelfs mee zwemmen!

De vuurtoren op klein Curaçao

We kwamen rond 11.00 uur aan en rond 13.00 uur stond er een heerlijke uitgebreide lunch klaar. Mocht je allergieën hebben of vegetarisch zijn dan kan je dit altijd vooraf aangeven wanneer je de trip boekt. Rond 15.00 uur moest iedereen weer terug zijn op de boot en tot die tijd kan je het eiland ontdekken, zonnen op het witte strand en lekker snorkelen. Dat is voldoende tijd om alles op je gemak te kunnen doen. Eenmaal terugvarend richting onze opstapplaats kwamen we dolfijnen tegen. Iedereen aan boord vond dat zo leuk om te zien dat de bemanningsleden nog een extra rondje maakte, zodat we de prachtige dolfijnen nog even konden bewonderen. Het was echt een feestje om weer terug te varen. Gezellige muziek, vermakend en vriendelijke bemanningsleden en een super leuke groep mensen. Rond 17.00 uur waren we helaas weer terug aangekomen op Zanzibar. De dag was zo snel voorbijgevlogen. Maar hey you know what they say: ‘Time flies when your having rum!

Een tripje naar klein Curaçao met de Catamaran van Bluefinn Charters kost $109 per persoon