Werken op Curaçao

Spread the love

Veel mensen die naar Curaçao verhuizen doen dat voor een bepaalde periode van bijvoorbeeld 3 of 5 jaar omdat ze worden uitgezonden door hun werkgever of omdat ze werken aan een project. Na deze periode verhuist de familie weer naar Nederland of een ander land.

Wanneer je echter niet door je werkgever wordt uitgezonden dan is het belangrijk dat je voor je vertrek alvast actie onderneemt om een baan op Curaçao te vinden. Het is immers duur om te verhuizen naar het buitenland, zeker als je je eigen inboedel mee wilt nemen overzee. Het is fijn als je alvast zicht hebt op een baan op Curaçao voordat je daadwerkelijk op het eiland aankomt.

Ben je van plan om te gaan wonen en werken op Curaçao? Lees dan verder.

werken op Curaçao
Brionplein, Otrabanda, Willemstad

Werk zoeken op Curaçao

In sommige bedrijfstakken, zoals bijvoorbeeld de horeca, zijn volop vacatures beschikbaar. Iemand die alles aan wil pakken kan altijd werken op Curaçao.

Maar dit geldt natuurlijk niet voor alle bedrijfstakken. Daarom is het belangrijk om voor je vertrek uit Nederland, alvast informatie in te winnen. Kijk of er banen worden aangeboden in een bedrijfstak die aansluit bij jouw kwaliteiten en interesses.

Dit kan je doen door bijvoorbeeld de vacatures te bekijken op de volgende websites:

Werk- en Verblijfsvergunning

Het is daarnaast erg belangrijk dat je je aanvraag voor een werk-en verblijfsvergunning regelt voordat je gaat solliciteren en tenminste voordat vertrekt uit Nederland. Wanneer je dit geregeld hebt weet een werkgever dat je ook daadwerkelijk komt en dat maakt het vinden van een baan op Curaçao een stuk eenvoudiger.

Als je bereid bent om naar Curaçao te reizen voor een sollicitatie gesprek, zorg dan dat je met meerdere werkgevers een afspraak hebt voor de periode dat je op het eiland bent. Misschien kan je je tijdens dit bezoek meteen oriënteren op de huizenmarkt van Curaçao.

Eigen bedrijf op Curaçao

Als het je niet lukt om een passende baan te vinden kun je ook overwegen om een eigen bedrijf te beginnen. De mogelijkheden zijn eindeloos en vaak is het eenvoudiger om op Curaçao een eigen zaak te starten dan in Nederland. De competitie is minder hevig en als je uit Nederland komt heb je misschien een kennisvoorsprong op jouw vakgebied.

Tenslotte: Op Curaçao zijn persoonlijke netwerken erg belangrijk voor het succes van je bedrijf. Daarover meer in een volgende blog.

Heb je vragen? Neem gerust contact met me op.

Groetjes Margriet