Slechts 2% vennootschapsbelasting Curaçao

Spread the love

Veel Nederlandse ondernemingen vestigen hun hoofdkantoor op Curaçao vanwege enkele aantrekkelijke belastingregelingen die hier gelden.

E-Zone Curaçao

Zo kan het interessant zijn om uw onderneming te vestigen in een E-Zone op Curaçao. Een E-zone is een door de overheid aangewezen gebied of gebouw op Curaçao waar alleen E-zone bedrijven zich mogen vestigen.

Deze bedrijven kunnen diensten verlenen, producten verkopen, deze importeren of exporteren. De afnemers van deze ondernemingen moeten in beginsel buiten Curaçao gevestigd zijn. U betaalt in dat geval slechts 2% vennootschapsbelasting (in Curaçao ‘winstbelasting’ genoemd).

Voorwaarden Winstbelang regeling

Er zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden, zo dient het bestuur van het bedrijf op Curaçao gevestigd te zijn en de bedrijfsactiviteiten moeten ook op Curaçao verricht worden.

Van belang is dat u voldoet aan alle wettelijke eisen. Laat u zich daarom goed informeren en begeleiden door een juridisch, fiscaal adviesbureau met kennis van de E-zone op Curaçao. Stuur me een korte email als u een overzicht wilt ontvangen van specialisten die u hierbij kunnen begeleiden.

vennootschapsbelasting Curaçao
E-zone haven

Nieuwe regeling: Exportregeling

Begin 2014 is hiernaast een nieuwe fiscale regeling ingevoerd: de Exportregeling. Deze regeling is ingevoerd als alternatief voor de huidige off-shore vennootschappen voor welke de overgangsregeling nog tot in 2019 geldt.

Bij deze nieuwe regeling kunnen de bedrijven zich vestigen op elke plek op het eiland. De regeling is toegankelijk voor alle handelsactiviteiten die ook in de e-zone gevestigd zouden kunnen worden. Het bedrijf hoeft alleen niet in een E-zone gevestigd te zijn. Het tarief van vennootschapsbelasting voor deze nieuwe regeling is 4%.

Internationaal erkende fiscale regelingen

Het allerbeste komt nog: Deze fiscale regelingen wordt door de Nederlandse fiscus erkend. Ook internationale belastingautoriteiten en organisaties erkennen deze faciliteiten omdat ze de werkgelegenheid, het deviezenverkeer en de financiële sector van Curaçao ten goede komen. Van belang is uiteraard wel dat uw bedrijf voldoet aan alle wettelijke eisen.

Meer weten? Klik hier voor een artikel over deze regeling *.

Interesse om in Curaçao te investeren? Op deze link vindt u het huidige aanbod van commerciële kooppanden op Curaçao.

Groetjes!
Margriet

*Met dank aan Corporate Law Advisors.