Curaçao: garantie tegen stress en zorgen?

Spread the love

Vandaag vergat ik voor de tweede keer in 1 week tijd om onze jongste van school te halen…….. tijd voor vakantie? Daarom bespreek ik in deze blog de vraag: “Is het wonen op Curaçao een middel tegen stress en zorgen?”

Is het leven op Curaçao 1 grote vakantie?

Veel mensen denken dat het leven op Curaçao aanvoelt als 1 lange vakantie. Ze verwachten dat je, als je hier woont, iedere middag naar het strand gaat en dat je gekleed in een zomerjurkje met teenslippers even langs de Albert Heijn of Centrum Supermarkt rijdt voor je weer gezellig met een wijntje op de porch gaat zitten.

Heel misschien is dit waar voor mensen die hier als ‘pensionado op Curacao’ wonen of voor mensen die voor een sabbatical een jaartje naar de tropen verhuizen. Voor degene die hier permanent wonen en werken verlopen de dagen over het algemeen toch een beetje anders.

Druk leven op Curaçao

Wat was de reden dat ik, tot 2 keer toe nota bene, vergat om mijn lieve jongste kind uit school te halen? De eerste keer was ik thuis aan het werk met mijn oudste kind toen de middelste riep: “Mam, je bent vergeten C op te halen!” Ik was zo druk bezig dat ik gewoon vergeten was dat C nog niet thuis was uit school.

Het is waar dat je minder stress ervaart op Curaçao dan in Nederland maar dat betekent niet dat hier niet hard gewerkt wordt. Veel mensen gaan iedere dag al heel vroeg aan de slag en maken lange dagen. Het is vooral de vrije tijd daarna en in het weekend die zoveel leuker en meer ontspannen is dan in Nederland waardoor het lijkt alsof stress geen kans krijgt om toe te slaan.

Vrijetijdsbesteding Curaçao

In hun vrije tijd gaan mensen vaak samen met vrienden uit eten of ergens iets drinken. Dat is hier heel betaalbaar en er zijn talloze leuke gelegenheden om af te spreken zoals op het strand van Blue Bay Resort of Porto Mari. Wanneer je bij vrienden op visite gaat wordt er meestal gebarbecued en zit je lekker op het terras. Zo’n weekend voelt dan toch een beetje als vakantie.

wonen op Curaçao
Speeltuin bij het strand van Blue Bay Resort

Ondanks dit alles ging het vandaag dus weer mis. Vandaag was ik na het werk nog gauw de Julianabrug tussen Otrabanda en Punda over gereden om wat dingen te bestellen die bezorgd moesten worden.

Op de terugweg was ik diep in gedachten omdat ik deze ochtend enkele verontrustende telefoontjes had gehad van familieleden uit Nederland waarover ik me zorgen maakte. Aldus reed ik, met mijn gedachten mijlenver weg, automatisch naar huis waarbij ik het Vespucci College (letterlijk) links liet liggen. Pas toen ik thuis de oprit opdraaide realiseerde ik me dat ik, alweer, mijn lieve C was vergeten op te halen.

Zorgeloos op Curaçao?

Ook als je hier woont heb je natuurlijk zorgen over zieke familieleden of vrienden of bijvoorbeeld over relaties die stuklopen in je kennissenkring. Wanneer die betreffende persoon dan ook nog eens 9.000 kilometer verderop zit is het extra lastig om iemand tot steun te zijn.

Veel mensen hebben daarom een soort ‘noodpotje’, geld dat bewaard wordt om, indien het nodig is, op het eerste vliegtuig naar Nederland te kunnen stappen. Je hoopt dat je het potje nooit nodig zult hebben maar het is een fijn gevoel en het geeft rust.

Kortom het leven in Curaçao is niet zonder stress en niet zonder zorgen. Maar de meeste mensen hier staan wel heel positief in het leven en men maakt zich geen zorgen over zaken die niet echt belangrijk zijn zoals we dat in Nederland wel vaak doen.

Woon je nog in Nederland en overweeg je om naar Curaçao te verhuizen dan zul je ongetwijfeld veel vragen hebben. Het antwoord op veel vragen kun je vinden op deze website onder het kopje “Informatie”. Staat je vraag er niet bij? Stuur me een mail en ik laat van me horen!

En….blijf vooral mijn blog lezen!

Groetjes!

Margriet