Pensionado regeling Curaçao

Spread the love

Misschien hebt u al wel eens gehoord over de pensionado regeling Curaçao, ook wel geschreven als penshonado regeling. Dit is een speciale fiscale regeling voor buitenlandse gepensioneerden die hun fiscale woonplaats op Curaçao kiezen om daar van hun pensioen te genieten.

Wat houdt de pensionado regeling Curaçao in?

Deze regeling biedt een speciaal belastingtarief over het buitenlandse inkomen van de gepensioneerde. Indien de gepensioneerde aan alle voorwaarden voldoet, worden zijn buitenlandse inkomsten (inclusief dividend en rente) belast tegen een tarief van slechts 10%.

De nieuwe pensionado regeling is per 1 januari 1998 van kracht en is, net als de oude regeling, in het leven geroepen om vermogende buitenlanders te stimuleren naar Curaçao te verhuizen vanwege de positieve invloed die dit heeft op de lokale economie. Mensen die hier na hun pensioen hier naartoe verhuizen nemen buitenlandse deviezen met zich mee en moeten een deel van dat geld verplicht investeren; dat is positief voor onze economie.

Pensionado regeling Curaçao
Genieten van een wijntje op het strand

Voorwaarden van de pensionado regeling Curaçao

  • u heeft ten minste de afgelopen 5 jaren niet op Curaçao gewoond.
  • u dient ten minste 50 jaar oud te zijn
  • u moet ingeschreven zijn bij de burgerlijke stand (Kranshi) van Curaçao en moet ook daadwerkelijk op het eiland wonen.
  • Binnen twee maanden na aankomst op het eiland moet u de belasting-dienst van Curaçao informeren dat u wenst te worden belast conform de pensionado-regeling
  • Binnen 18 maanden na inschrijving bij de burgerlijke stand moet u een huis hebben gekocht in Curaçao van minimaal Naf.450.000*. Dit huis moet ook voor u beschikbaar zijn.
  • U mag niet werken in Curaçao maar u mag wel bestuurder zijn van een vennootschap indien u 40% van de aandelen van die vennootschap bezit. Eventuele inkomsten uit deze arbeid worden belast volgens het gewone Curaçaose belasting tarief.

* Klik hier voor een up to date overzicht van huizen in deze prijsklasse op Curaçao

Het is erg belangrijk dat de aanvraag en de daaropvolgende procedure volgens de regels verloopt dus ik zou u adviseren om altijd een professional in te huren om de pensionado aanvraag voor u te regelen.

Wilt u graag weten of u in aanmerking komt om gebruik te maken van de pensionado regeling Curaçao? Kijk op deze website van het Kabinet van Curaçao voor meer informatie of stuur een korte email en ik voorzie u graag van verdere informatie!

Groetjes!
Margriet