Food trucks in Curacao – afhaalmaaltijden en heerlijke fruitshakes

Spread the love

Food Trucks / Truk di Pan en Truk di Batido in Curacao

Ben jij ook een enorme fan van die gezonde heerlijke fruitshakes?  Of haal je af en toe graag een maaltijd bij je populaire food truck? Ook op Curacao vind je een overvloed van beide…..gewoon, langs de weg! Vandaag dus een blog over food trucks in Curacao en over onze beroemde Truk di Batido!

Curaçaoënaars houden enorm van lekker eten en alle feestdagen in Curacao worden dan ook gevierd met uitgebreide maaltijden of barbecue feesten met de hele familie op één van de vele stranden op Curacao. Maar ook een gewoon avondje uit wordt vaak afgesloten met een tripje naar de Truk’i pan!

 

Food trucks in Curacao
Food Truck Curacao – afhaalmaaltijd met zeezicht!

Truk di Pan / Truk’i Pan

Overal op Curacao vind je food trucks die in het Papiaments Truk di Pan of Truk’i Pan (letterlijk vertaald ‘brood bus’) heten. Oorspronkelijk kon je alleen belegde broodjes kopen bij deze food trucks in Curacao (vandaar de naam) maar tegenwoordig haal je hier behalve heerlijke broodjes ook steaks, hamburgers en Kapsalon (friet met shoarma vlees, kaas en saus). De food trucks op Curacao serveren grote porties voor kleine prijzen en zijn, met name in het weekend, bijzonder populair.
Openingstijden variëren, maar de meeste food trucks op Curacao zijn open tussen negen uur ’s avonds en 2 uur ’s nachts. Bij de meest populaire Truk’i Pans wordt het dan ook druk en gezellig rond deze tijd.

Waar staan de food trucks in Curacao?

Je vindt ze overal, met name dichtbij de uitgaansgebieden zoals in Salina. Ook langs drukke wegen zoals de Caracasbaaiweg, de Santa Rosaweg en de Gosieweg staan diverse foodtrucks opgesteld. Op vakantie naar Curacao? Haal je afhaalmaaltijd bij een Truk’i Pan aan de Caracasbaaiweg, rij door naar het strand aan het einde van deze weg en geniet van een nachtelijke picknick aan zee.

 

fruitshakes in curacao
Heerlijke fruit shakes van een Truk di Batido Curacao

Batido’s / Fruit- en Groenten Shakes

Overdag kun je overal op het eiland terecht voor een heerlijke Batido. Op Curacao is vers fruit het hele jaar door in overvloed aanwezig en de heerlijke batido’s/ fruit shakes, die de laatste jaren ook in Nederland populair geworden zijn, worden hier al decennia gedronken. Langs de weg vind je ze overal: Truk di Batido (letterlijk vertaald ‘drankjes bus’). Je kunt zelf aangeven of je de fruit shake wilt drinken met/zonder zuivel en met/zonder suiker. Er gaat niets boven een ijskoude mango batido op een hete middag in de tropen!

Ben je een echte ‘Foody” en dol op lekker, origineel eten? Dan raad ik je aan om één van de vele ‘Food Festivals’ in Curacao bezoeken. In een volgende blog meer informatie over de food festivals in Curacao met locaties en data.

Heb je een onderwerp waar je graag meer over wilt weten? Email me gerust!

Groetjes, Margriet