De stranden van Curaçao

Spread the love

Wat doen mensen op Curacao in het weekend?

Als je op zaterdagochtend druk bent geweest met boodschappen doen, sporten, tuinieren, andere hobby’s, winkelen, vrijwilligerswerk, je auto wassen, je huis poetsen of iets anders, is het heerlijk om op zaterdagmiddag een paar uurtjes met je vrienden of familie bij te komen op een van de stranden van Curaçao.

Doen mensen dat echt?
Ja.” Niet iedereen, niet altijd.
Maar je kan echt elke dag even naar een strand als je wilt. Curaçao heeft meer dan 35 stranden met een enorme verscheidenheid.

De belangrijkste stranden met een korte beschrijving in mijn blog van vandaag:

Mambo Beach / Sea aquarium Beach

Het bekendste strand van Curaçao, Seaquarium Beach, heeft tegenwoordig een prachtige ‘shopping mall’ met de naam BLVD verdeeld over 2 verdiepingen vind je hier o.a. een cocktail bar, tatoo shop, allerlei winkeltjes en restaurants, een yoghurt shop en nog veel meer. Diverse happy hours.

Stranden van Curaçao
Mambo Beach op Seaquarium Beach

Cas Abao Beach

Een prachtig wit zandstrand met bomen en parasols. Cas Abou heeft een eenvoudig restaurantje en er zijn kleedruimtes. Erg geliefd bij lokale bevolking.

Blue Bay Beach

Blue Bay Beach is een echt familie strand waar je heerlijk in de schaduw van de vele palmbomen kunt genieten op een strandbedje of in een hangmat. Drankjes en eten kun je op het strand bestellen maar ook in restaurant Azzurro of bij de Beach Bites Bar.

Dit strand is tevens een erg geliefde trouw locatie.

Stranden van Curaçao
Blue Bay Beach

Jan Thiel Baai

Dit strand wordt vooral bezocht door vakantiegangers die verblijven in de omliggende resorts Papagayo, Boca Gentil, Livingstone Beach Resort, Morena Resort en Chocogo. Erg hip strand met uitstekende bediening en service. In het weekend treden vaak artiesten en DJ’s op, er zijn diverse erg goede restaurants waaronder Zest, Papagayo en Zanzibar. Diverse happy hours.

Stranden van Curaçao
Interieur van het hippe Papagayo Restaurant

Grote Knip

Dit beroemde strand wordt ook wel Playa Abao genoemd. Het is erg geliefd bij de lokale bevolking en met zekerheid één van de mooiste stranden van Curaçao op Westpunt.

Daaibooi Baai

Daaibooi Baai is een klein prachtig zandstrandje op Banda Abou. Kom wel vroeg anders is er geen schaduwplekje meer beschikbaar. Erg leuk ook om met kinderen naartoe te gaan omdat je die niet zo snel kwijt raakt op dit strandje.

Caracasbaai

Deze baai ligt in het Underwater Park ten oosten van Willemstad. Het is een groot openbaar strand dat te vinden is achter de rotonde aan het eind van de Caracasbaaiweg.

Playa Kalki

Een mooi wit zandstrand met kalkstenen (Kalki), in een rustige omgeving op Westpunt. Vooral bekend omdat mensen hier vanaf hoge rotsen naar beneden springen.

Stranden van Curaçao
Cliff jumping

Klein Curaçao

Een klein onbewoond eiland dat bij Curaçao hoort. Het eiland is alleen per boot te bereiken, overtochten worden aangeboden door diverse rederijen zoals de Mermaid, de Insulinde of de Miss Ann.

Playa Kenepa

Wordt ook wel Kleine Knip of Kenepa Chiki genoemd. Dit is een klein gezellig openbaar strand op Westpunt.

Playa Porto Marie

Playa Porto Marie is een groot mooi zandstrand vlakbij St. Willibrordus. Je kunt hier heerlijk snorkelen. Prima restaurant waar je lekker kunt eten voor een redelijke prijs. Kom wel op tijd want er zijn niet heel veel schaduwplekken.

Tot slot: ook als je hier woont kun je nog steeds in een paar uurtjes je huid verbranden. Gebruik altijd zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor en laat je kinderen een beschermend ‘surf shirt’ dragen. Ga tussen 12.00 uur en 15.00 uur uit de zon, die tijd kun je gebruiken om uitgebreid te gaan lunchen in de schaduw.

Ik geniet het meest op een strand ’s middags na een uur of 16.00. De zon is dan niet meer zo fel is en het strand is heerlijk rustig.

Geniet ervan!

Groetjes Margriet.