Pietermaai District

Spread the love

Soms spreek ik mensen die al vele keren op Curaçao zijn geweest maar die nog nooit Pietermaai District in Willemstad hebben bezocht. Erg jammer, want deze hippe stadswijk ligt direct aan zee en is de laatste jaren erg in opkomst. Hier vindt je hippe boetieks, aparte shops en kunstateliers. Wanneer je houdt van het echte stadsleven kun je sinds kort dus ook in Willemstad terecht!

Pietermaai District

De wijk Pietermaai ligt tussen het Waaigat en de Kaya Papa Godett en is een prachtig stukje stad met de allure van de bekende wijk Soho in New York of het Quartier Latin in Parijs.
Pietermaai District heeft een romantische Caribische stadsvibe.

Dit gebied beschikt over prachtige historische panden die tegenwoordig de thuisbasis zijn van accountantskantoren, juristen en banken, maar ook woningen en ook hotelkamers. Het gebied wordt in zijn oude glorie hersteld met een smaakvolle balans tussen oude en nieuwe stijl gebouwen. Om de aantrekkelijkheid voor de bewoners te verhogen hebben verschillende bars, restaurants, speciaalzaken en beauty en wellness ondernemers er hun deuren geopend en spelen zo een belangrijke rol in het verbeteren van de sfeer.

Op loopafstand van het strand en het centrum van Willemstad, is dit de ideale plek om te wonen, werken en ontspannen.

Wil je meer informatie over woningen die te koop of te huur staan in deze hippe stadswijk? Klik hier voor een volledig overzicht van beschikbare panden.

Pietermaai District
Pietermaai District

Pietermaai Small Apartments

Pietermaai ligt direct aan zee en is de laatste jaren grotendeels in zijn oude glorie hersteld. Heel oude gerestaureerde panden staan hier naast super moderne optrekjes. Veel panden in dit gebied worden beschermd als monument en worden zorgvuldig en met veel liefde gerestaureerd. Echter, wanneer panden niet gerenoveerd kunnen worden dan wordt veelvuldig gekozen voor nieuwbouw van bijzonder moderne woningen of appartementen.

Pietermaai District
Pietermaai Small Apartments

Op loopafstand van het strand en het centrum van Willemstad, is dit de ideale plek om te wonen, werken en ontspannen. Er is een erg leuk strand, midden in de stad waar je heerlijk kunt genieten van een cocktail of een barbecue maaltijd bij “Rock Beach“.

Pietermaai District
Rock Beach in Pietermaai District

Eerst uitproberen? Klik hier voor informatie en reserveringen van het hotel Pietermaai Smal Apartments.

Pietermaai District   Pietermaai District