Verhuizen van Nederland naar Curacao

Spread the love

Denk je erover om te verhuizen naar Curacao?

Hoe gaat een verhuizing naar Curacao en wat moet je allemaal zelf regelen? Kun je je inboedel zelf verhuizen en hoe gaat het inklaren van spullen op Curacao? De blog van vandaag gaat over de details omtrent verhuizen van Nederland naar Curacao.

Veel mensen verhuizen tijdelijk naar Curacao voor hun werk. De verhuizing naar Curacao wordt dan vaak uitbesteed aan een erkend verhuisbedrijf. De werkgever betaalt de kosten en zo weet je zeker dat alles prima geregeld is.

Full-service tijdens het verhuizen van Nederland naar Curacao:

– Een Nederlands verhuisbedrijf pakt je inboedel in en regelt het vervoer naar de haven.
– Het verhuisbedrijf regelt tevens het transport van je inboedel van Nederland naar Curacao inclusief alle handelingen en documenten die hierbij van belang zijn.
– Als de container in Curacao vrijgegeven is door de douane zorgt een erkend verhuisbedrijf in Curacao ervoor dat je spullen bij je thuis worden afgeleverd en uitgepakt.

Voor een volledig geregelde verhuizing van Nederland naar Curacao (of vice versa) kun je contact opnemen met Transpack Shipping Services in Nederland, een erkend bedrijf dat samen werkt met Caribbean Moving Services in Curacao.
Een andere mogelijkheid is KHZ Movers Nederland. Zij werken samen met Meijer Moving in Curacao.
Voor beide opties geldt dat je inboedel tijdens je verhuizing naar Curacao in goede handen is.

Containerschip Annabaai Curacao
Containerschip vaart Annabaai binnen

Ben je van plan om je verhuizing naar Curacao zelf te regelen? Ook dat kan.

Je pakt zelf alle spullen in die je mee wilt nemen tijdens je verhuizing naar Curacao. Als je niet teveel spullen mee wilt nemen kun je je inboedel eenvoudig zelf afleveren bij een centrale loods van een internationaal verhuisbedrijf. Je spullen worden dan verzonden in een container samen met spullen van anderen. Op Curacao aangekomen worden jouw spullen apart gezet van de spullen van derden zodat ze apart kunnen worden ingeklaard door de douane op Curacao.

Indien je je complete inboedel mee wilt nemen zul je waarschijnlijk een volledige container vullen met je spullen. Deze container laat je door een internationaal verhuisbedrijf voor je huis in Nederland bezorgen waarna je deze zelf inpakt. Je krijgt tips van het verhuisbedrijf over hoe je het beste de container in kunt pakken zodat er geen schade ontstaat tijdens de soms ruige zeereis tussen Nederland en Curacao. Tijdens het inpakken maak je een uitgebreide inventarislijst voor de douane. Als je inboedel ingepakt is komt een verhuisbedrijf de container weer ophalen voor vervoer naar de haven in Rotterdam.  De export papieren voor de douane in Nederland worden opgemaakt op basis van je inventarislijst. Het internationale verhuisbedrijf verzorgt dit voor je.

Douanekantoor Curacao
Douane kantoor Curacao aan de Handelskade

Wat moet je regelen als je inboedel is aangekomen in Curacao?

Het Nederlandse verhuisbedrijf heeft je container en de documenten voor het inklaren van je inboedel bezorgd bij de douane op Curacao.
Op Curacao moet je vervolgens zelf je inboedel inklaren. Hiervoor ga je naar het douanekantoor aan de Handelskade in Curacao. Wanneer de douane je spullen vrijgeeft wordt je container bij je huis bezorgd. Deze mag je niet zelf openen, een douanier komt de zegel verbreken waarna je kunt beginnen met het uitpakken van je inboedel.

Wanneer je voor een tussenoplossing zoekt dan regelt een verhuisbedrijf op Curacao de hele administratieve afhandeling om je inboedel in te klaren op Curacao. Je hoeft dan niet zelf naar het douanekantoor. Wel regel je zelf het vervoer van je spullen naar je nieuwe huis.

Wat is de beste oplossing als je met inboedel wilt verhuizen van Nederland naar Curacao?

Heb je het budget of betaalt je werkgever de verhuizing naar Curacao? Dan is de full-service internationale verhuizing een hele fijne oplossing. Maar als je alles zelf betaalt is het zeker een goed idee om in ieder geval een deel van de verhuizing (het in- en uitpakken van je spullen) zelf te doen. Het is meer werk maar het is zeker goed te doen. Een praktische bijkomstigheid is dat je nog eens kritisch naar al je spullen kunt kijken: wil je dit nog meenemen als je gaat verhuizen van Nederland naar Curacao of kan het eigenlijk beter naar de kringloopwinkel? Het ruimt lekker op!

Heb je nog meer vragen over je verhuizing naar Curacao? Neem een kijkje op de website van de douane in Curacao.

Zit je nog met vragen? Neem dan gerust contact met me op.

Groetjes, Margriet