Sport op Curaçao

Spread the love

Als je in Nederland veel aan sport doet en je overweegt om te verhuizen naar Curaçao dan wil je vast graag weten welke sporten hier beoefend worden.

Lang niet alle sportverenigingen, sport clubs en fitness centra beschikken over een website dus als je vanuit Nederland informatie zoekt krijg je misschien de indruk dat er niet veel aanbod is. Niets is minder waar. Ik denk dat er maar weinig sporten zijn die niet in enig team verband gedaan worden.

Baseball op Curaçao

De nationale sport is baseball. Alle jongens op de lagere school dromen ervan om later een ster te worden in de Amerikaanse Major League Baseball en een enkeling zoals Roger Bernadina en Kenley Jansen is dat ook gelukt.

Een journalist van CBS heeft zelfs ontdekt dat in 2014 Curaçao relatief gezien de meeste succesvolle baseball spelers levert aan de Amerikaanse Major League. Meer dan Amerika zelf! Wanneer één van de spelers voor een vakantie terugkeert naar Curaçao worden deze als een koning ontvangen en is iedereen (met recht) reuze trots.

Sport op Curaçao
Kenley Jansen

Overige sporten op Curaçao

Behalve baseball is ook wandelen een erg veel beoefende sport. Op enkele locaties wordt ’s avonds als de zon ondergaat door tientallen mensen gewandeld, gejogd of gerend. Het is makkelijk, goedkoop en gezellig en daarom erg populair.

Net als zwemmen natuurlijk. Voor mij is dit de ideale sport op dit eiland. Het is nooit te warm om te zwemmen, de zee is altijd in de buurt en het is ook nog eens erg gezond voor je huid.

Naast deze meest voor de hand liggende sporten zoals hardlopen, zwemmen, atletiek , voetbal, duiken en aerobics worden op Curacao ook andere sporten beoefend als paardrijden, kite-surfen, salsa dansen, tennis, hockey en rugby.

Heel veel informatie over allerlei sporten vind je op de website curacaosport.com

Voor informatie over atletiek kun contact opnemen met de Curaçaose Atletiekbond.

Sport op Curaçao
Atletiek te Wechi, Curaçao

Kite surfen wordt vooral gedaan op de Jorisbaai. Ook als je het nog nooit gedaan hebt kun je al in een paar lessen de basis van deze sport onder de knie krijgen. Op deze website vind je alle informatie.

Paardrijden wordt op Curaçao ook erg veel gedaan. Er zijn vele maneges en zo’n en volgens schatting leven hier zo’n 700 paarden. Eén van de allermooiste maneges ligt richting Westpunt, Finca Casju. Naast paardrijlessen kun je hier ook buitenritten boeken.

Sportscholen op Curaçao

Er zijn veel super moderne sportscholen waar je kunt fitnessen, spinnen of aerobics lessen zoals Zumba of Total Body Workout kunt volgen. Ook kun je een personal trainer inhuren en na afloop heerlijk genieten in de Spa.

De meest bekende zijn:

Ook zijn er vele lokale sportscholen waar je uitstekend terecht kunt voor groepslessen, vaak tegen een lager tarief.

In toekomstige blogs zal ik meer informatie geven over duiken en andere sporten. Heb je vragen? Stuur me een mailtje.

Blijf Fit! Blijf Actief! Sport!

Groetjes Margriet