Wijken op Curaçao

Spread the love

Alhoewel Curaçao een relatief klein eiland is, is de locatie van uw woning erg belangrijk. Er zijn vrijwel geen voet- of fietspaden en het openbaar vervoer is niet zo goed geregeld als in Nederland. U zult dus veel met de auto onderweg zijn.

Curaçao is grofweg opgedeeld in 2 delen, Banda Ariba dat ligt ten westen van Willemstad, en Banda Abou dat ten oosten van de hoofdstad ligt. De Koningin Julianabrug in het centrum van Willemstad verbindt de beide delen.

Koningin Julianabrug
Koningin Julianabrug

Wonen op een Resort

Veel mensen die vanuit Nederland naar Curaçao verhuizen kiezen ervoor om een woning te huren/kopen op een besloten resort zoals Blue Bay Resort, Jan Sofat of Villapark Zuurzak. Deze resorts liggen vaak aan de Zuidkust van het eiland.

Behalve goede beveiliging bieden deze resorts vaak ook extra’s zoals een golfbaan, een privé strand of een eigen jachthaven.

Een nadeel van het wonen op een resort is dat je een maandelijkse bijdrage betaalt om bij te dragen in algemene kosten. De hoogte van deze bijdrage kan per resort erg verschillen.

Een ander nadeel dat vaak genoemd wordt is dat er alleen Nederlanders wonen op deze resorts. Als dit al zo geweest is dan is dat nu zeker niet meer zo. Er wonen mensen met vele verschillende nationaliteiten op de resorts en ook Antillianen kiezen er vaak bewust voor om hier een woning te huren of te kopen.

Blue Bay Golf & Beach Resort
Blue Bay Golf & Beach Resort

Centrale Locaties

Wanneer je liever op een meer centrale locatie wilt wonen, dichtbij winkels, scholen en bedrijven, dan kan je kiezen voor 1 van de vele villawijken die in de jaren ’40 van de vorige eeuw gebouwd werden. Wijken zoals Mahaai, Vredenberg, Emmastad en Van Engelen liggen net buiten het centrum van Willemstad en zijn makkelijk te bereiken via de Schottegatweg (rondweg om Willemstad).

In de stad

Tenslotte kun je ervoor kiezen om in de stad te gaan wonen, in de wijk Pietermaai Smal bijvoorbeeld. Dit deel van Willemstad was ernstig verpauperd maar heeft de afgelopen 10 jaren een ware revival meegemaakt. Het wordt tegenwoordig ook wel het ‘Soho’ of ‘Quartier Latin’ van Curaçao genoemd.

Waar vroeger de chollers (lokale naam voor daklozen) sliepen in leegstaande ruïnes staan nu gerenoveerde panden die dienst doen als woning, winkel of horeca gelegenheid. Dit stadsdeel bruist van leven en is een aangename plek om te wonen als je houdt van drukte en gezelligheid.

Gerenoveerde panden in Pietermaai Smal
Gerenoveerde panden in Pietermaai Smal

Er is nog veel meer te vertellen over de locatie van je woning dus wordt vervolgd……..

Wil je alvast kijken welke woningen in welke wijk op het eiland te koop of te huur worden aangeboden? Klik hier voor links naar het actuele aanbod waarbij je zelf kunt selecteren naar welke plaats op het eiland je interesse uitgaat.

Veel plezier.
Margriet.