Waarom Curaçao?

Spread the love

Waarom Curaçao? En niet Bonaire? Bonaire heeft een inwoners aantal van ruim 10.000 mensen en Curaçao heeft ongeveer 135.000 bewoners. Alleen dit gegeven maakt al duidelijk dat het wonen op beide eilanden vrijwel niet met elkaar te vergelijken is.

Op Bonaire vind je vooral zon, zee, rust en ruimte. Op Curaçao vind je zoveel meer.

Over Bonaire

Bonaire is sinds 10 oktober 2010 samen met Saba en St. Eustatius een bijzondere gemeente van Nederland geworden. Dit heeft veel voordelen met zich meegebracht voor de bevolking, zo is er geïnvesteerd in verbetering van het onderwijs, het wegennet en het vliegveld.

Maar het leven is voor de bewoners ook aanzienlijk duurder geworden met de invoering van de US dollar. Het verschil tussen arm en rijk is groter geworden en veel mensen verlangen terug naar de tijd dat er nog met de Antilliaanse gulden betaald kon worden.

Over Curaçao

Curaçao en St. Maarten zijn sinds 2010 een onafhankelijk land binnen het Nederlands Koninkrijk. Integratie op Curaçao is voor een Nederlander dan ook niet moeilijk omdat vrijwel iedereen Nederlands spreekt en ook het onderwijs gebaseerd is op het Nederlandse systeem.

Op het eiland vind je niet alleen een vestiging van de Albert Heijn , maar ook een DA-drogist, Pearle Opticien, Brugman Keukens en zelfs een winkel van Livera EN Hunkemoller! Ook de straatnamen zijn vaak in het Nederlands.  Je zult je hier dan ook vrij snel thuis voelen als Nederlander.

waarom curaçao
waarom curaçao

Maar er zijn ook veel zaken waaraan je je aan moet passen. Curaçao is een echte multi- culturele samenleving met meer dan 50 nationaliteiten. Er zijn andere gewoonten, er is een andere cultuur en religie. Het tempo ligt lager en mensen zijn minder georganiseerd.
Het beste wat je kunt doen is je Westerse bril afdoen en de dingen niet teveel vergelijken met hoe het was in Nederland.

Geniet van de rust en probeer je tempo een beetje aan te passen. Was dat niet 1 van de redenen om te verhuizen naar een tropisch eiland?

Tot gauw!

Margriet