Emigreren binnen Nederland

Spread the love

Als je gaat emigreren moet je wennen aan een nieuwe cultuur. Je zult je leven en je gewoontes aan moeten passen.

De mate waarin dit noodzakelijk is verschilt natuurlijk per land waar je naartoe verhuist. In België zal je sneller gewend zijn dan wanneer je bij voorbeeld naar Amerika gaat emigreren. België ligt dichtbij en lijkt een beetje op Nederland; je hebt hetzelfde klimaat en in een deel van België zelfs (bijna) dezelfde taal.

Maar toch zijn ook veel dingen anders zijn dan je gewend was. Dat is juist wat emigreren zo leuk maakt, die verandering en het avontuur, toch?

Waarom kiezen zoveel Nederlanders ervoor om naar Curaçao te emigreren?

Curaçao lijkt helemaal niet op Nederland. De zon schijnt hier altijd, het tempo ligt aanzienlijk lager, mensen kleden zich in felle kleuren en zelfs veel woningen zijn fel gekleurd. Geiten lopen los op straat, er zijn heuvels en bergen en je bent nooit ver van de zee. Op Curaçao wonen mensen uit meer dan 50 landen vreedzaam samen en al die culturen hebben hun invloed op het kleine eiland.

Maar toch….. Curaçao is deel van het Nederlands Koninkrijk, het Koningshuis is hier erg populair en de banden met Nederland zijn erg nauw.

Nederlandse feestdagen en producten op Curaçao

Alle Nederlandse feestdagen (m.u.v. tweede pinksterdag) worden hier ook uitbundig gevierd: Met Koningsdag kan je uitgedost in fel oranje een bezoekje brengen aan de zeer druk bezochte Koning(inne)dag markt in het centrum van Willemstad. In december komt Sinterklaas aan met een boot in de Annabaai en bezoekt ook de school van je kinderen. Chocoladeletters, pepernoten en zelfs taaitaai zijn gewoon te koop in iedere supermarkt. Met kerst zijn er echte kerstbomen met lampjes zoals je gewend bent.

emigreren binnen Nederland
Aankomst Sinterklaas

Hagelslag, dropjes, Douwe Egberts Koffie, Albert Heijn producten, Nederlandse kaas, Verkade chocola, vrijwel alle Nederlandse tijdschriften en zelfs de Telegraaf zijn gewoon te koop. Het is toch wel een luxe dat je in tropisch oord kunt wonen waar alle Nederlandse dingen waar je zo dol op bent gewoon voorhanden zijn.

In geval van heimwee

Mocht je toch heimwee krijgen naar Nederland dan is er bovendien een uitstekende rechtstreekse vliegverbinding naar Amsterdam via KLM en Arke Fly / TUI. Air Berlin vliegt daarnaast iedere dinsdag naar Düsseldorf wat een goede verbinding is als je naar de zuidelijke provincies van Nederland gaat.

Heb je vragen over zaken die hier wel/niet verkrijgbaar zijn? Neem gerust contact met me op. Ik hoor graag van je.

Na het lezen enthousiast geworden over wonen op Curacao? Hier vind je een up to date lijst van woningen in allerlei prijsklassen in verschillende wijken op het eiland.

Tot gauw!
Margriet