Wijzigingen Logeerbelasting Curaçao

Spread the love

Wijziging Logeerbelasting Curaçao

Per 1 januari 2016 is de logeerbelasting Curaçao, ook bekend als de kamerbelasting, vervangen door de reguliere omzetbelasting. Vanaf dat moment wordt de logeerbelasting niet langer geïnd, maar wordt de prijs voor verhuur verhoogt met de omzetbelasting.

Vorig jaar was de logeerbelasting Curaçao nog 7%, vanaf nu wordt dit vervangen voor omzetbelasting op verhuur van 7%. Voor vakantiegangers zal er in de prijs dus niets veranderen.

Wijzigingen per 1 januari 2016

Vanaf 1 januari 2016 wordt er enkel een omzetbelasting van 7% geheven op korte verblijven in hotels, privéappartementen, villa’s en time share opties. Waar de logeerbelasting Curaçao door de Curaçao Tourist Board (CTB) geïnd werd, wordt de omzetbelasting verwerkt door de belastingdienst.

Betalingstermijn ongewijzigd

Hoewel de betalingen van de belasting door een andere partij geïnd gaan worden, blijft de betalingstermijn gelijk. Alle betalingen moeten voor de 15e dag van iedere (volgende) maand betaald worden aan de landsontvanger (belastingdienst)

Eventuele bezwaarschriften kunnen ingediend worden bij de belastingdienst. Iedereen die voorheen de logeerbelasting Curaçao moest afdragen, heeft inmiddels een brief ontvangen van de belastingdienst met de uitleg over deze overgang.

Tourism Master Plan CTB

Op iedere nacht wordt een omzetbelasting berekend van 7%. De fondsen die hiermee opgehaald worden, worden voornamelijk ingezet voor het Tourism Master Plan 2012 – 2015 van de CTB. In dit plan zijn verschillende activiteiten op het gebied van promotie en public relations in het buitenland opgenomen. Het doel van dit plan is om meer reizigers naar Curaçao te trekken, wat zal bijdragen aan de economie van het eiland.

Vragen overgang logeerbelasting Curaçao naar omzetbelasting

Voor meer vragen over deze overgang en de omzetbelasting kun je stellen bij de belastingdienst. Hiervoor kun je terecht bij het kantoor van de belastingdienst in Emmastad, bij balie 9. Je kunt ook kijken op de website van de belastingdienst.