Voordelen van emigreren binnen het Nederlands Koninkrijk.

Spread the love

Wel emigreren maar toch Nederlander blijven? Dat kan als je ervoor kiest om te emigreren binnen  het Nederlands Koninkrijk. Een unieke gelegenheid voor mensen die echt een ander leven willen maar die Nederlandse gewoontes en gezelligheid niet willen missen.

Als je gaat emigreren moet je wennen aan een nieuwe cultuur. Je zult je leven en je gewoontes aan moeten passen. De mate waarin dit noodzakelijk is verschilt natuurlijk per land waar je naartoe verhuist. In België zal je sneller gewend zijn  dan wanneer je bij voorbeeld naar Amerika gaat emigreren. België ligt dichtbij en lijkt een beetje op Nederland; je hebt hetzelfde klimaat en in een deel van België zelfs (bijna) dezelfde taal. Maar toch zijn ook veel dingen anders zijn dan je gewend was.  Dat is juist wat emigreren zo leuk maakt, die verandering en het avontuur, toch?

Verhuizen naar Curacao - emigreren binnen het Koninkrijk
Verhuizen naar Curacao – emigreren binnen het Koninkrijk

Waarom kiezen zoveel Nederlanders ervoor om naar Curaçao te emigreren?

Curaçao lijkt helemaal niet op Nederland. De zon schijnt hier altijd, het tempo ligt aanzienlijk lager, mensen kleden zich in felle kleuren en zelfs veel woningen zijn fel gekleurd. Geiten lopen los op straat, er zijn heuvels en je bent nooit ver van de zee. Op Curaçao wonen mensen uit meer dan 50 landen vreedzaam samen en al die culturen hebben hun invloed op het kleine eiland.

Maar toch….. verhuizen naar Curaçao is emigreren binnen het Nederlands Koninkrijk. Het Koningshuis is hier erg populair en de banden met Nederland zijn nauw. Bovendien spreekt (bijna) iedereen gewoon Nederlands zodat je geen grote taalproblemen hoeft te verwachten.

Alle Nederlandse feestdagen (m.u.v. tweede pinksterdag) worden hier ook uitbundig gevierd: Met Koningsdag kan je uitgedost in fel oranje een bezoekje brengen aan de zeer druk bezochte kraampjes in Willemstad. In december komt Sinterklaas naar Willemstad en ook naar de school van je kinderen. Chocoladeletters, pepernoten en zelfs taaitaai zijn gewoon te koop in iedere supermarkt. Met kerst zijn er echte kerstbomen met lampjes zoals je gewend bent.

Nederlandse producten kopen op Curacao

Hagelslag, dropjes, Douwe Egberts Koffie, Albert Heijn producten, Nederlandse kaas, Verkade chocola, vrijwel alle Nederlandse tijdschriften en zelfs de Telegraaf zijn gewoon te koop. Het is toch wel een luxe dat je in tropisch oord kunt wonen waar alle Nederlandse dingen waar je zo dol op bent gewoon voorhanden zijn.

Mocht je toch heimwee krijgen naar Nederland dan is er bovendien een uitstekende rechtstreekse vliegverbinding naar Amsterdam via KLM en TUI. Air Berlin vliegt daarnaast iedere dinsdag naar Düsseldorf wat een goede verbinding is als je naar de zuidelijke provincies van Nederland gaat.

Heb je vragen over zaken die hier wel/niet verkrijgbaar zijn?

Neem gerust contact met me op. Ik hoor graag van je.

Margriet