Evenementen Curaçao

Spread the love

Vaak wordt me gevraagd of er wel genoeg te doen is op het eiland Curaçao. Mensen denken dat als je hier een paar jaar woont dat je je dan verveelt omdat Curaçao een eiland is. Je bent overal wel geweest, hebt alle bijzonderheden wel gezien en wat moet je dan?

Niets is minder waar want op Curaçao is altijd iets (nieuws) te doen. Het eiland zit in de lift en bijna wekelijks openen nieuwe winkels en restaurants hun deuren. Ook worden veel workshops en cursussen gegeven, variërend van ’timmeren voor dames’ tot ‘salsa danslessen’. Genoeg te doen dus!

Daarnaast worden er telkens weer grote evenementen georganiseerd.

Om je een idee te geven van de vele activiteiten die er op Curaçao georganiseerd worden gedurende een jaar zal ik in 2015 regelmatig een korte blog schrijven over het evenement dat die week plaats vindt.

Laatste Amstel Curaçao Race

Dit jaar werd de beroemde Amstel Curaçao Race voor het laatst georganiseerd dus het eiland was erg blij dat er meteen een nieuw groot sportevenement georganiseerd werd om de Amstel Curaçao Race te vervangen. Dit wordt een jaarlijks terugkerende marathon.

KLM Curaçao Marathon

Als voorproefje deze week alvast informatie over de eerste jaarlijkse KLM Curaçao Marathon. Deze marathon vond afgelopen weekend plaats en was meteen een groot succes.

Evenementen Curacao
Enkele deelnemers na afloop op het strand van Lions Dive

De KLM Marathon begon voor de deelnemers aan de 42 kilometer al om 4.00 uur ’s morgens omdat het later op de dag veel te warm wordt. De deelnemers aan de 21, 10 en 5 kilometer afstanden gingen later van start en zo finishte iedereen rond 8.00 ’s morgens bij het Lions Dive & Beach Resort.

Kijk op de website of Facebook pagina van KLM Curaçao Marathon voor foto’s, verslagen en uitslagen van dit zeer geslaagde evenement.